Beszámoló a NAV munkatársainak előadásairól

Iskolánk április 14-én ismét otthont adott annak a rendezvénynek, melynek keretében a NAV munkatársai végzős diákjainknak adnak tájékoztatást és bővebb ismereteket a napi adó, járulék és egyéb ügyeik átlátásához, intézéséhez.

Iskolánk az irányú célja, hogy a kilépő végzőseink a megkapott elméleti alapozó tananyagra  építve a legfrissebb, naprakész ismeretekkel fejezzék be tanulmányaikat, találkozik az adóügyi kormányzat  olyan törekvésével, hogy a jövő generációjának pénzügyi kultúráját és adó-tudatosságát minél korábban kezdje fejleszteni.

Ennek a szándéknak a kezdő lépéseibe kapcsolódtunk be iskolánkkal két éve.

Az adóhivatal ilyen közreműködése – amit megyénkben egyedüli intézményként mondhatunk el iskolánkról –  a helyszínen megkönnyíti több diák részvételét ezeken az előadásokon elkerülve az utazási / utaztatási nehézségeket.

Részt vevő osztályok:

  • VBÜ
  • VBÜ
  • ÜT
  • Ker
  • közgazd. csop
  • Vendég diákok

Előadások hangzottak el az Adó és járulék szakterület, a Vám szakterület és a Bűnügyi szakterület szervezetének bemutatásával, munkájával és az aktuális törvényi változásokkal kapcsolatban.

Előadók voltak.

Adó:

Harmat Ferencné osztályvezető

Szalayné dr. Vörös Csilla osztályvezető

Vám:

Horváth Zoltán osztályvezető

Ugrics Attila osztályvezető

Bűnügyi:

H. Göblyös Rita alezredes, pénzügyi nyomozó

Szabó Sándor pénzügyi nyomozó

Az előadások idején és azt követően a kitelepült Ügyfélkapcsolati osztály előadója, Lipusz Viktor Györgyné itt helyben fogadta és intézte az Ügyfélkapus regisztrációra jelentkező diákok és kollégák  bejelentkezését

Lehetőséget kaptunk továbbá arra, hogy iskolánk diákjai és kollégáink a következő héten rendkívüli ügyfélfogadási időben kereshetik fel a NAV  esztergomi kirendeltségét – 2016. április 19-én 8.00 – 15.00 óra között  – ahol sorban állás nélkül intézik el részükre az ügyfélkapus regisztrációt és adóval kapcsolatos ügyeiket.

Esztergom, 2016. április 14.

Dánielné Pintér Mária

szaktanár