Adventi hónap és Adventi Forgatag

Az idei tanévben november végétől kezdődött és az év utolsó, tanításmentes napjáig, december 21-ig tartott az iskolában az Adventi ünnepségsorozat, melyet az Adventi Forgatag zárt le.
A program főszervezője Porubszky Krisztina tanárnő volt, a lebonyolításban részt vettek többek között: Gárdai Nóra, Erősné Vörös Viktória, Hunyadi Balázs és Dr. Dávid Patrik is.

balassa_advent_beharangozo_2016_01balassa_szakkepzes_hete_2016_03balassa_szakkepzes_hete_2016_02

A programsorozat megkezdéseként a diákok az osztályfőnökök koordinálásával az iskola folyosóit és a dísztermet öltöztették közösen karácsonyi díszbe. Ezt követte az osztálytermek ünnepi hangulatú dekorációja.

balassa_esztergom_mezeskalacs_falu_2016_01ovi2balassa_esztergom_ovi_2016_01

Mindeközben készültek el a mézeskalács házikók a hozzájuk illő falusi kiegészítőkkel. Ezt egy komplett faluvá alakították a diákok az igazgatói iroda előtti aulában.
A falut az iskola diákjai mellett a meghívott óvódások tekintették meg, akik karácsonyi műsorukért cserébe apró ajándékokat kaptak az apródruhába öltözött balassásoktól.

balassa_szakkepzes_hete_2016_05balassa_szakkepzes_hete_2016_06balassa_szakkepzes_hete_2016_07

Az általános iskolások részére karácsonyi, ünnepi csomagolási bemutatót és foglalkozást szervezett az iskola Vargáné Brinkusz Erika irányításával.

szentrita1szentrita2szentrita3

Ugyancsak eközben került sor adományok gyűjtésére, ezeket a Máltai Szeretetszolgálat rászorulói és a Szent Rita Fogyatékos Otthon lakói kapták. Az otthon lakói részére a 12A és 12D osztály tanulói vitték el a karácsonyi ajándékokat, melyet alkalomhoz illő műsor kíséretében adtak át és egyúttal rövid bepillantást nyertek az intézmény életébe is. A műsorra Dr. Dávid Patrik készítette fel a diákokat.

Az egész hónapos adventi rendezvénysorozat lezárásaként került megrendezésre az ünnepi Adventi Forgatag, melynek az iskola díszterme adott otthont.

balassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_01_szepesibalassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_02_11cbalassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_03_9b
A rendezvényt Szepesi Márta igazgató asszony szavai nyitották meg. Kiemelte, hogy ezt a tanításmentes napot a tanárok és diákok ünnepi, kulturális műsorának szánták. Egyben kellemes kikapcsolódást és feltöltődést kívánt kollégáinak és a tanulóknak a téli szünetre.
A rendezvényt a 11/C osztály tanulójának karácsonyi dala nyitotta, majd a 9/B mikulás-táncával folytatódott a program Szekeres Istvánné osztályfőnök részvételével.

balassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_04_10cbalassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_05_9v1balassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_06_12d

A 10/C kórusa karácsonyi dalokat adott elő Molnár Péter osztályfőnök vezetésével, ezután a 9/V1 az alkalomhoz illő versekkel és dalokkal folytatta az ünnepséget.
Német nyelvű ünnepi énekekkel következett a 12/D előadása Porubszky Krisztina osztályfőnök és Szekeres Istvánné irányításával.

balassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_07_11d_9bbalassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_08_9cbalassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_09_12a

Majd a 11/D és 9/B adott elő Alesis Kivi: A hét testvér című művéből egy jelenetet, valamint A karácsonyfa kultusza című T. S. Eliot verset angol illetve magyar nyelven Kovács Árpád osztályfőnök aktív közreműködésével.
Ezt követően a 9/C kórusának karácsonyi előadása volt hallható szintén osztályfőnökükkel, Földes Katalinnal közösen, végül a 10/A és 12/A tanulóinak énekével zárult a diákok programja.

balassa_esztergom_adventi_forgatag_2016_10_tanari_korusA rendezvény a tanári kórus műsorával ért véget, melybe bevonták a hallgatóságot – az iskola tanárait is diákjait is. A kórus tagjai: Erősné Vörös Viktória, Zámbó-Gallyasi Judit, Ágostonné Dóka Zsófia, Császár Renáta, Motesickiné Szabó Erika, Szekeres Istvánné, Klinger Attila, Molnár Péter és Hunyadi Balázs.