Szakmák éjszakája

Iskolánk is csatlakozott két másik városi intézménnyel együtt az országos szakmaválasztást segítő rendezvényhez. Az esemény vendége volt Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Meszes BalázsTatabányai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese.
A program keretében a meghívott diákok játékos formában ismerkedhettek meg az általunk oktatott szakmákkal, melyek az általános iskola elvégzése előtt álló, illetve az érettségizendő és már érettségizett fiatalokat várják.
Így az idelátogatók bepillantást nyerhettek a közgazdaság (Vállalkozási és bérügyintéző), ügyvitel (Irodai titkár), kereskedelem-marketing üzleti adminisztráció (Eladó, Kereskedő, Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző), valamint a vendéglátás-turisztika szakmacsoportok (Cukrász, Pincér, Szakács,Vendéglátásszervező, Turisztikai Szervező, értékesítő) keretében oktatott szakmák rejtelmeibe.
Az iskola gyakorló képzőtermeiben a tanárok különböző fantázianevekkel illetett, előre előkészített helyszíneken várták az ide érkezőket.
A vendéglátás iránt érdeklődők a Rázzunk eggyet! bemutató keretében alkoholmentes koktélkeveréssel ismerkedtek meg és gyümölcsflambírozást is gyakorolhattak Lánglovagokként.
A pincérkabinetben Terülj, terülj asztalkám foglalkozás keretében az asztalterítés és szalvétahajtogatás fortélyait sajátíthatták el. A szakács szakokatók segítésével Finom falatokat süthettek-főzhettek a diákok.
Legyél te a kasszás! néven a modern pénztárgépek kezelésébe nyerhettek bepillantást a földszinti gépteremben.
Tudod-e? címmel fogyasztóvédelmi kvízen vetélkedhettek, Az irat útja elnevezésű akadályversenyen pedig a mindennapi irodai munkát ismerhették meg.
A Pénz beszél játékos bemutató keretében a bér, bank- és hitelkártya, jövedelemadó összefüggéseit tárták fel az idelátogatóknak.
A logisztikusoknak a Google Earth segítségével Találd meg a titkos helyet! játékban egy megadott címet kellet megkeresni. A játék végén Logisztikus leszek előadásban mutatták be a szakmát.
Turizmustra egy országismereti kvízt takart a vendéglátás-turisztika iránt érdeklődőknek.

Képgaléria: