Balassás csapat nyerte az Esztergom Étele versenyt

Az idén hatodik alkalommal került megrendezésre az Esztergom Étele elnevezésű szabadtéri főzőverseny az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál keretében szeptember 9-én.
A rendezvénynek, melynek a hagyományokhoz híven az Erzsébet park adott otthont, zsűrielnöke az idén is Buday Péter sztárséf volt.
A kulináris megmérettetés célja, hogy a versenyzők tájjellegű ételt készítsenek friss, kizárólag magyar alapanyagokat felhasználva.
Iskolánk Várvölgyi Attila szakács szakoktató felkészítésével és kíséretével háromfős csapattal nevezett be, melynek tagjai: Papp Zsófia, Schaub Kata, és Knáb Máté.
A zsűri legnagyobb meglepetésére a versenyt ez a csapat nyerte, akik a legfiatalabbak voltak a mezőnyben.
Az elkészített étel vargányás szűzpecsenye vörösboros mártásban volt töklepényben tálalva.
A szokatlanul finom és érdekes ízeket felvonultató ételért járó első díjat Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és a 100.000 Ft-os díjat felajánló Montana Zrt. elnök-vezérigazgatója, Vadász Pál adták át a nagyszínpadon.
Az étel egy évig fog szerepelni a helyi éttermek kínálatában.

 


Galéria:

(Fotók: Nana__photos)

Sajtómegjelenések:
Helloesztergom.hu: http://www.helloesztergom.hu/blog/2017/09/11/meglepetes-diakok-nyertek-az-idei-esztergom-etele-fozoversenyen/
Infoesztergom.hu: http://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/fenseges-fogassal-hihetetlen-ifju-csapat-nyert-az-esztergom-etele-versenyen-videoval-2017-09-11-094853

“Balassás csapat nyerte az Esztergom Étele versenyt” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.