Székelyudvarhelyi tanulók Esztergomban

Szeptember 1-jén érkeztek Esztergomba a székelyudvarhelyi Koós Károly Szakközépiskola turisztika szakos tanulói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának köszönhetően. A diákokat Bodó-Nagy Edit tanárnő kísérte el.
A kéthetes programra iskolánk fenntartója a Tatabányai Szakképzési Centrum nyújtotta be pályázatát. A sikeres elbírálást követően a szakmai gyakorlattal kapcsolatos egyeztetési feladatokat és a szabadidős programok megszervezését iskolánk vállalta magára.
A középiskola 11. évfolyamán tanuló diákok az esztergomi Portobello Wellness & Yacht Hotel-ben teljesítik előírt szakmai gyakorlatukat a szállodai és éttermi részen egészen szeptember 15-ig.
A napi hétórás munkát követően szabadidős programok keretében a tanulók megismerkednek Esztergom, Budapest (Vár, Citadella), Visegrád, Pilismarót és Zebegény nevezetességeivel.
A városban a hétvégén zajlott Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivált is meglátogatták.
Az immár második éve lebonyolításra kerülő programot meglátogatta Berczellyné Nagy Marianna, a Centrum főigazgatója és Meszes Balázs szakmai főigazgató-helyettes. A vendégeket Bulfán Miklós értékesítési vezető kísérte végig az épületen, aki egyúttal beszámolt a diákok eddigi szakmai gyakorlatáról is. Iskolánk részéről Szepesi Márta igazgató asszony vett részt a látogatáson.

Galéria:

Sajtómegjelenések:
Esztergomhirado.hu: http://esztergomhirado.hu/szekelyudvarhelyi-tanulok-esztergomban
RTVE: http://www.rtve.hu/index.php/component/k2/item/12868-szekelyudvarhelyi-diakok-esztergomban
Helloesztergom.hu: http://www.helloesztergom.hu/blog/2017/09/13/szekelyudvarhelyi-tanulok-esztergomban/
Infoesztergom.hu: http://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/szakmai-gyakorlat-es-szines-programok-szekelyudvarhelyi-tanulok-esztergomban-2017-09-12-093628
igom.hu: http://www.igom.hu/hir/883-szekelyudvarhelyi-tanulok-esztergomban/
Csütörtök blog: http://csutortokblog.blog.hu/2017/09/16/szekelyudvarhelyi_tanulok_esztergomban