Digitális Oktatási Konferencián vettek részt diákjaink

Az idei tanévben első alkalommal került megrendezésre a Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatikai épületében. A kétnapos program nyitónapján, 29-én iskolánk 12-13. évfolyamos ügyvitel szakos diákjai is részt vettek Szalóczyné Tóth Marianna tanárnő kíséretével.
A rendezvényre a Tatabányai Szakképzési Centrum által biztosított autóbusszal utaztak a tanulók a Bottyán János Szakgimnázium és a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaival közösen.
Az előadások tematikája átfogta a digitális kompetenciafejlesztés; a köznevelési mérési-értékelési módszerek, a digitális fejlesztések és az innovatív oktatásszervezés témakörét egyaránt.
Tanulóink meghallgatták többek között Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos nyitóelőadását a hazai digitális oktatási stratégia végrehajtásáról, melynek keretében a digitális esélyegyenlőségről és a digitalizáció tantárgyi integrálásáról is beszélt; valamint Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkárának előadását is, melyben az előadó a digitális átállás legfontosabb feladatait emelte ki.
Ezenfelül a Sátor-kiállítás pódium rendezvényein is részt vettek a tanulók.

 

(Fotók: Árvai Károly/kormany.hu)