Hagelmayer emlékünnep

November 11-én fél háromkor kezdődött a több évre visszatekintő iskolai Hagelmayer István emlékünnepség. Az Állami Számvevőszék egykori elnöke az iskola jogelődjében érettségizett 1953-ban, és november 7-én lett volna 84 éves.
A rendezvényre minden évben meghívják a családtagokat, az osztályfőnököt, osztálytársakat valamint az iskola jelenlegi és egykori vezetőségét, tanárait is.
Az ünnepség megkezdéseként Mester Bence 9/C osztályos tanuló köszöntötte a megjelenteket, majd a jelenlevők közösen elénekelték a Himnuszt.
Ezt követően felkérte Kondrád Gábor igazgatóhelyettest köszöntő beszédének megtartására.
Kondrád Gábor köszöntötte a jelenlevőket Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese és az iskola igazgatója, Szepesi Márta nevében is. Köszöntő beszédének végén Meszes Balázs üdvölő sorait tolmácsolta.
Ezt követte a Császár Renáta tanárnő által szervezett műsor, melyet Molnár Bence 9/C osztályos tanuló szavalata nyitott, aki Balassa: Egy katonaének című versét adta elő.
Majd Szendi József, egykori osztálytárs köszöntötte a megjelenteket.
Elmondta, hogy a 64 éve érettségizett 29 fős osztályból nyolcan élnek még, közülük négy betegség miatt maradt távol, csakúgy, mint az osztályfőnök.
Röviden ismertette az ünnepelt pályafutását az egyetem elvégzésétől a Számvevőszék elnöki pozíciójáig, melyről betegsége miatt kényszerült lemondani.
Elmondta, hogy az ötvenedik érettségi találkozó óta minden évben találkoznak. Egyben megköszönte az iskola vezetésének és tanári karának az emléktábla állítást és teremavatást valamint az évente megszervezett ünnepséget.
A beszédet a Kék Virág dala követte, Bősz Hanga (12/C) és Sárközi Gyöngyi (12/KK) előadásában.
Majd egy diasorral emlékeztek meg a Számvevőszék egykori első emberéről.
Lőrincz Alex 9/C osztályos diák tanuló szavalata következett, aki Horváth István: Tornyot raktam című művét adta elő. Majd Máté Péter: Azért vannak a jó barátok című dala következett.
Az ünnepi műsor az emléktábla megkoszorúzásával ért véget.
Az iskola részéről Kondrád Gábor, a családtagok és az osztálytársak képviseletében Hagelmayer Istvánné és Szendi József helyezték el a koszorúkat, a Szózat elhangzása előtt.

 

 
Sajtómegjelenések:
Hídlap: http://hidlap.hu/2017/11/14/hagelmayer-emlekunnep-esztergomban/
Esztergomhiradó: http://esztergomhirado.hu/hagelmayer-istvanra-emlekezett-a-balassa-iskola
InfoEsztergom.hu: http://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/hagelmayer-emlekunnep-a-balassa-iskolaban-fotokkal-2017-11-14-113620
HelloEsztergom.hu: http://www.helloesztergom.hu/blog/2017/11/14/hagelmayer-emlekunnep-a-balassaban/
Dorogimedence.hu: http://dorogimedence.hu/index.php/2017/11/14/hagelmayer-emlekunnep/