Idén először Balassa Suli Chef verseny

Az Európai Szakképzési Hét keretében került lebonyolításra a Balassa Suli Chef verseny november 22-én. Az idei tanévben első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezésre került főzőversenynek az iskola tankonyhája adott otthont 8 órai kezdettel.
A Várvölgyi Attila szakoktató által megálmodott megmérettetésen az intézmény 10-11. évfolyamos szakács tanulói vettek részt gyakorlati munkahelyük felkészítésével, akik a nyersanyagokat is biztosították. A résztvevőknek egy kétfogásos menüt (hideg vagy meleg előétel és főétel) kellett elkészíteniük az Újbor ünnepköréhez kapcsolódóan. A zsűri tagjai is a gyakorlati munkahelyek képviselői közül kerültek ki, elnöke a rendezvény ötletgazda szakoktatója volt.

Versenyzők:
– Ági Atanáz (Munkahelye: Trofi Food Kft. Don Pepe Étterem Esztergom, Felkészítője: Bódi Roland)
– Erős Dóra Anna (Ice Beach Kft (Rönkház Étterem), Vasuta Ferenc)
– Horváth Roland (Szent Adalbert Képzési, Lelkiségi és Konferencia Központ, Balázs János)
– Klányi Márk (Investor 2005 Kft. Hotel Portobello, Keresztessy Zoltán)
– Kochnyák Viktor (Mediterraneo Vendégfogadó, Bagó Lajos)
– Kuczmog Attila (Investor 2005 Kft. Hotel Portobello, Keresztessy Zoltán)
– Nagy Levente (Incoronata a Prímás Pince Központja, Vígh László)
– Papp Eszter Zsófia (Inverstor 2005 Kft. Hotel Portobello, Keresztessy Zoltán)
– Román Milán (Mediterraneo Vendégfogadó, Bagó Lajos)

Zsűritagok:
Várvölgyi Attila (elnök) – Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola
Bódi RolandDon Pepe Étterem
Vasuta FerencRönkház Étterem
Balázs JánosSzent Adalbert Központ Esztergom
Dr. Mateisz RenátaHotel Portobello
Vígh LászlóPrímás Pince Esztergom
Decsi AttilaMediterraneo Vendégfogadó

A tankonyhán a versenyzőket, a gyakorlati munkahelyek képviselőit, valamint az iskola munkatársait Széher Korina gyakorlati oktatásvezető köszöntötte, majd Szepesi Márta igazgató asszony szavai nyitották meg a 180 perces versenyt.
Várvölgyi Attila gyakorlati instrukciói után a tanulók megkezdték a főzést. A zsűri véleményezte az elkészült ételeket, melyet az iskola dísztermében mutattak be.
A versenyfelhívást, a meghívókat, az okleveleket és egyéb dokumentumokat a 2/14T osztály Trexler Krisztina irányításával készítette el. Az értékes ajándékok díszcsomagolása a kereskedelmi ágazat diákjainak és Vargáné Brinkusz Erikának köszönhető. A terem feldíszítését Szekeres Gabriella és pincér tanulói végezték.
Itt került sor az eredményhirdetésre is és ünnepélyes díjátadóra 13 órai kezdettel, melyet Szepesi Márta nyitott meg. Ezt követően Várvölgyi Attila köszönte meg beszédében a munkahelyeknek a versenyzők felkészítését és egyben átadta az iskola emléklapjait a tanulóknak és felkészítőiknek.
Majd Dr. Mateisz Renáta, a Hotel Portobello tulajdonosa mind a kilenc versenyzőnek kétfős tiszteletbelépőt adott át az esztergomi Aqua sziget élményfürdőbe; Decsi Attila, a Mediterraneo tulajdonosa és vezetője az általa felajánlott különdíjakat nyújtotta át a szakácstanulóknak. A dobogós helyezetteken kívül Papp Eszter Zsófia is részesült különdíjban, ételeiért a „A jövő szakácsa” elismerést kapta.
A harmadik helyezett Ági Atanáznak az iskola szakmai igazgatóhelyettese, Molnár Kálmánné adta át a kupát, elismerő oklevelet, valamint a nyereményként felajánlott chefkést az elkészített ételekért.
Román Milánnnak a második helyért járó oklevelet, kupát és chefkést Szepesi Márta nyújtotta át.
Nagy Levente részére Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese, az iskola volt igazgatója adta át a fődíjként felajánlott okosóra mellé a kupát és oklevelet.
A felkészítő munkahelyek képviselői egyöntetűen üdvözölték a kezdeményezést. Véleményük szerint ezzel a versennyel hosszú távú együttműködés kezdődhet az iskola és a képzőhelyek között a minőségi szakácsképzés területén.

Galéria: