Az Európai Szakképzési Hét programjai iskolánkban – összefoglaló

Az idei tanévben november 20-tól 23-ig került megrendezésre az iskolában az Európai Szakképzési Hét rendezvénysorozata.
A nyitónapon az iskola által kínált szakképzéseket ismerhették meg az érdeklődő tanulók. A “Gyere a Balassába!” nyílt program keretében a 8. osztályos, szakmaválasztás előtt álló fiataloknak tartottak bemutató órákat a szakoktatók.
Az érettségi előtt álló tanulóink – a más iskolából érkezettekkel együtt – az emelt szintű szakképzések kínálatát ismerhették meg a “Maradj a Balassában!” foglalkozásokon.
A következő napon az iskola igazgatója és nevelési igazgató helyettese tartott előadást a szakmakínálatról diákoknak és szülőknek az esztergomi József Attila és a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskolában.
Másnap reggel kezdődött az iskola tankonyhájában az idén első alkalommal megrendezésre került Balassa Suli Chef verseny. Ezen a 10-11. évfolyamos szakács tanulók vettek részt gyakorlati munkahelyük felkészítésével, akik a nyersanyagokat is biztosították. Az ünnepélyes díjátadóra az iskola dísztermében került sor.
A zárónapon tanulóink a Hotel Portobellóban tett üzemlátogatáson megismerkedhettek a szállodai vendéglátás legtöbb fázisával valamint a front office napi rutinjával is.

 

Fotók a Gyere a Balassába! és a Maradj a Balassában! foglalkozásokról: