NAV előadások a díszteremben

November 30-án az intézmény dísztermében került lebonyolításra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának több éves hagyományra visszatekintő nyílt napja.
Ennek keretében a szervezet meghívott szakemberei, vezető munkatársai tartottak előadást a végzős diákok és az érdeklődő tanárok számára az idei tanévben immár másodszor.
Az előadásokon a diákok megismerhették az adózás rövid történetét az ókortól napjainkig, az APEH illetve NAV történetét és felépítését, külön a megyei szervezetet. Az előadásokon a diákok betekintést nyerhettek a korosztályukhoz kötődő szabályzásokba és a bűnügyi szakterület munkájába is.
Az előadás ideje alatt Ügyfélkapu nyitására is lehetőség volt, amit a NAV ügyintéző munkatársa nagyon precízen és gyorsan bonyolított le helyben a tanárok és a diákok részére. A témából következően kissé „száraz, tömény”, de prezentációkkal kísért előadások nagyon jó hangulatban, néhol hangos tetszésnyilvánítással zajlottak le.
Az esemény szervezője, Dánielné Pintér Mária, az iskola óraadó gazdasági szaktanára kiemelte: fontosnak tartja a diákok szemléletmódjának, látókörének bővítését a gazdasági órákon leadott elméleti tananyag elsajátításán túl – ezért is vállalja fel a rendezvény visszatérő megszervezését.

A nyílt nap meghívott munkatársai:
Harmat Ferencné – Osztályvezető (Ügyfélkapcsolati Osztály)
Dr. Hideg-Göblyös Rita – Főnyomozó/Alezredes (Veszprém Megyei Vizsgálati
Osztály)
Ugrics Attila – Osztályvezető/Őrnagy (Jövedéki Nyilvántartási Osztály)
Benke Viktor – Őrnagy – (vám Osztály II.)
Kokas Tamás – Kiemelt Segédnyomozó/törzszászlós