Centrum karácsony

Az idei tanévben iskolánk vállalta fel a Tatabányai Szakképzési Centrum tagintézményeinek karácsonyi ünnepségét december 15-én a díszteremben.
A rendezvény vendége volt Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára valamint a megyei közgyűlés alelnöke, Steindl Balázs.
A Centrumot Berczellyné Nagy Marianna főigazgató, Meszes Balázs szakmai főigazgató-helyettes és Bodnár Mihály gazdasági főigazgató-helyettes képviselte. A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és titkára Szerencsés László és Zoltai Dániel is meghívást kapott a programra.
Az iskolák képviseletében mintegy 60 fő vett részt az eseményen: igazgatók, igazgatóhelyettesek és gyakorlati oktatásvezetők.
Elsőként Szepesi Márta igazgató asszony üdvözölte a megjelent vendégeket. Majd Szerencsés László, Steindl Balázs és Berczellyné Nagy Marianna köszöntői következtek.
A kamarai elnök köszöntőjében kiemelte a szakképző intézmények és a kamara együttműködésének szerepét a pályaorientáció és az oktatás minőségének fejlesztése terén.
A közgyűlés alelnöke a Komárom-Esztergom Megyei Értéktár verseny kapcsán a megyei értékek gondozásának és megismertetésének fontosságát hangsúlyozta, melyben kiemelt szerepet kaptak a szakgimnáziumok és szakközépiskolák.
A főigazgató asszony megköszönte a két szervezet egész évben nyújtott támogatását. Beszédében kiemelte, hogy nehéz, de eredményes évet tudhat maga mögött a Centrum. Elmondta, hogy a megkezdett fejlesztések remélhetőleg elősegítik a szakképzéssel szembeni elvárásoknak való megfelelést. Kitért a szakképzési törvény aktuális változásaira: a duális képzés elterjedése révén szorosabb együttműködés biztosítható a gyakorlati munkahelyekkel. Végül megköszönte az egész éves munkát az intézmények vezetőinek és alkalmazottainak.
Nagy Edina, a Bláthy Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója viszonozta a jókívánságokat a Centrum vezetősége felé, majd átadta részükre az iskolák karácsonyi meglepetéseit.
A karácsonyhoz illő, ünnepi hangulatú műsort Valovics Marcella tanulónk acapella Ave Maria előadása nyitotta meg, majd Kovács Árpád tanár úr saját, megzenésített költeményeiből adott elő ünnepi hangulatú verseket.
A tantestület és vezetőség kamarakórusa folytatta a műsort karácsonyi dalokkal, melybe később a vendégek is bekapcsolódtak
A díszvacsorát a Centrum részéről Meszes Balázs, az iskola volt igazgatójának pohárköszöntője nyitotta meg. A fogadás ideje alatt kötetlen beszélgetésen vehettek részt a meghívottak egészen a zárásig.
Az egész napos előkészületet igénylő rendezvény lebonyolításáért, a különleges ételekért és felszolgálásért köszönet illeti Széher Korinna, Szekeres Gabriella, Trexler Krisztina, Vargáné Brinkusz Erika, Balogh Gyula, Keresztessy Zoltán és Várvölgyi Attila kollégákat és diákjaikat.

Galéria: