Adventi Forgatag

A hagyományoknak megfelelően az év utolsó tanításmentes munkanapján, december 22-én került megrendezésre az adventi hónap zárásaként az Adventi forgatag immár negyedik alkalommal.
A rendezvény két fő helyszínen zajlott. A díszteremben osztályfőnökeik irányításával és részvételével adták elő karácsonyi műsorukat a vállalkozó kedvű osztályok. Az iskola folyosóin szintén a karácsony szellemében kézműves foglalkozásokon és vetélkedőn vehettek részt a tanulók.

A nyitó műsorszám a Lövétei Betlehemes volt a 11/D és 12/DA osztályok előadásában.
Majd Sárközi Gyöngyi, a 12/KK tanulójának karácsonyi szólóelőadása következett.

A 9/D tanulói karácsonyi táncot mutattak be, ezután a 9/C kórusa magyar, angol és német nyelvű énekeket adott elő.


A 10/DC és 9/V2 osztály tanulói közös énekelőadással léptek a színpadra, melyet a 10/BC verses, zenés táncot bemutatója követett.

Az utolsó tanulói műsorszám 11/C osztályé volt, akik Zséda Szürke patás című dalát adták elő.
A műsort a tanári kamarakórus műsora zárta.

A folyosókon 15 különböző állomáson várták tanáraink a diákokat. Az otthoni ünnepeket saját készítésű karácsonyi dísszel, gömbbel, angyalkával, hópihével tehették hangulatossá a tanulók. Ezen felül volt például fűszerfelismerés, kötélbábu-, hűtőmágnes- és könvyjelzőkészítés, szalvétahajtogatás, matematikai és idegen nyelvi feladatok illetve karaoke is.
A műsorok, az akadályverseny, valamint az osztálydíszítés és mézeskalács házak pontszámainak összesítésével az alábbi dobogós helyezettek születtek:
1. hely: 10/BC
2. hely: 10/DC
3. hely: 13/KK