Iskolánk is csatlakozott a Pénz7-hez

Az idei tanévben már negyedik alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Pénz7 – Pénzügyi és Vállalkozói Témahét, mely két éve a tanév rendjébe is beépült.
Az European Money Week rendezvénysorozathoz kapcsolódó program célja, hogy felhívja az általános és középiskolás korosztály figyelmét a pénzügyi tudatosság, a pénzügyi alapismeretek és kultúra fejlesztésének fontosságára.
A programot a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány indította el. 2017-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektgazdaként integrálta a tanév rendjébe. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Alapítvány a vállalkozói alapismeretek és kompetenciafejlesztés bemutatásával bővítette a programot.
Iskolánk második éve vesz részt a programsorozatban, melyet az idei tanévben Novák Ilona tanárnő koordinált. A 11/A osztály tanulói Di Giovanni Orsolya, az UniCredit Bank Hungary Zrt. esztergomi fiókjának kisvállalati tanácsadójával az „Okosan a hitelekről” elnevezésű gyakorlatorientált tananyagot dolgozták fel a rendhagyó óra keretében.