Március 15-re emlékeztünk

2018. március 14-én a díszterem adott otthont az iskola Március 15-i ünnepségének. A rendezvény főszervezője Erősné Vörös Viktória tanárnő volt, aki a 11/A és 12/DA tanulóit készítette fel ez alkalomból.
A műsor kezdeteként megismerkedhettünk a Márciusi Ifjak szerepével és tevékenységével, a középpontban Petőfivel, akinek A magyar politikusokhoz verséből hallottunk a Racka Jam együttes, illetve Kovács Árpád tanár úr előadásában részleteket.
Steiner Alexandra és Keresztesi Dániel Arany János: Az örökség versét szavalták el.
Horváth Marika Arany János: Rablelkek című költeményét adta elő, Kovács tanár úr pedig az előző verssel felváltva szavalta Petőfi Nemzeti dalát.
Megelevenedett a magyar törvényhozás diadala is. A műsor az áprilisi törvényekből a jobbágyfelszabadítást és a sajtószabadság kikiáltását állította a középpontba.
Végül a szabadságharc 13 győztes csatája és az esztergomi vonatkozások zárták az előadást: Besze János nemzetőr-parancsnoki tevékenysége és 1849 utáni pályája (a megtorlás, majd 83 éves koráig játszott közéleti szerepe), illetve Palkovics Károly esztergomi polgármester vármegyei szerepe, valamint a honvédség toborzásában döntő, irányító tevékenysége.
Hunyadi Balázs katonakórust állított ki tanárainkból (Bencze László, Kovács Árpád, Molnár Péter) és diákjainkból, akik dalban is felelevenítették az eseményeket, melyet követően Szepesi Márta igazgató asszony megköszönte a színvonalas műsort a résztvevőknek.
Narrátorok: Berkesi Virág, Bokros Blanka, Mattyasvszky Fanni a 11/A, és Bálint Alpár Attila, Varga Bence a 12/DA osztályokból.