Iskolai ballagási ünnepség

2018. május 4-én három érettségi és ugyanennyi szakmai vizsga előtt álló osztály ballagott. Az ünnepségen részt vett az iskola vezetősége, a Tatabányai Szakképzési Centrumot Meszes Balázs szakmai főigazgató-helyettes képviselte.
Az érettségi előtt álló osztályok: 12/CA (osztályfőnök: Erősné Pócs Veronika), a 12/DA (Erősné Vörös Viktória) valamint a 13/KK (Juhászné Bogár Mária).
A szakmai vizsgára készülők: a 11/V1 (Váné Zsuzsa), a 11/K (Varga Márkné) és a 11/V2 (Hunyadi Balázs).
A ballagók 15 órakor foglalták el a számukra kijelölt osztályokat, ahol fogadták hozzátartozóikat.
Ezt követte az utolsó osztályfőnöki (negyed)óra.  A ballagási menet a zászlóvivőkkel az élen körbejárta az épület folyósóit, az iskola vezetősége az igazgatói iroda előtt csatlakozott hozzájuk.
A ballagási ünnepségre az iskola Szent Adalbert Központ felőli bejáratánál került sor.
A Himnuszt követően Szepesi Márta igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket,  külön a szakmai illetve érettségi vizsga előtt állókat.
Ünnepi beszédében kiemelte, hogy a ballagás nem feltétlenül jelent búcsúzást, hiszen a végzősök tovább folytathatják tanulmányaikat az érettségire épülő szakképzésben illetve felkészülhetnek az érettségire.
Egyben sikeres vizsgát kívánt az osztályoknak.
A 11. évfolyamosok nevében Steiner Alexandra búcsúztatta a ballagókat a 11/A osztályból Berda József: Esztergom sorsán tűnődvén című versével.
A végzősöktől Ungvári Bence 12/C osztályos tanuló mondott beszédet, Chmela Károly, a 12/A osztály tanulója pedig egy Ady verssel búcsúzott (Üzenet egykori iskolámba).
Ezt követően a ballagók a vágyakat, kívánságokat jelképező lufikat égnek eresztették.
Majd az iskola igazgatója átadta a jutalomkönyveket, végül a Szózat zárta az ünnepséget.