Drogprevenciós előadások a díszteremben

2018. szeptember 25-én az iskola dísztermében tartották a Tatabányai Szakképzési Centrum drogprevenciós előadás-sorozatát. A Centrum a GINOP 6.2.3-17 pályázati programon vissza nem térintendő támogatást nyert az Európai Szociális Alap finanszírozásában A te szakmád, a Te jövőd – a TSZC átfogó fejlesztése címmel.
Ezen belül tehetséggondozással, pályaorientációval és drogprevencióval kapcsolatos programok valósulnak meg, melynek elsődleges célja az iskolaelhagyók számának csökkentése valamint az iskolai eredményesség javítása.
A rendezvényt Bánhidy László, Esztergom Város Önkormányzatának alpolgármestere nyitotta meg. Iskolánk részéről Pathó Zsolt igazgató helyettes köszöntötte a megjelenteket.
Az első előadást Pretsner Ramóna, a megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársától hallhatták a jelenlevők Mit tesz a rendőrség a megelőzésért? címmel.
Ezt követte Kapócs Imre klinikai szakpszichológus esettanulmánnyal egybekötött előadása.
A szünet előtti utolsó előadást Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens tartotta.
Rövid szendvicsebédet követően a diákság Orsolics Zoltán szociális szakember, ifjúsági tanácsadó a Flash-Back: Visszatértem a függőségből előadását hallgathatta meg.
Majd Kábítószerügyi helyzetkép egy ifjúsági védőnő szemével című előadásában Gazder Judit védőnő osztotta meg tapasztalatait a témában.
A rendezvényt sportpszichológiai előadás zárta A sport és az életkori krízisek pszichés-életkori viszonya címmel Baranya István szakpszichológustól.