Idén újra Balassa Suli Chef verseny

2018. november 9-én, pénteken került megrendezésre immár második alkalommal a Balassa Suli Chef verseny. A megmérettetést iskolánk szakoktatója, Várvölgyi Attila álmodta meg az elmúlt tanévben hagyományteremtő céllal.
A főzőversenyen iskolánk tíz 10-11. évfolyamos szakács tanulója vett részt összesen hat munkahely felkészítésével, akik a nyersanyagot is biztosították.
Az idei tanévben is kétfogásos menüvel versenyeztek a diákok. A tematika ezúttal az őszi ízkavalkád volt.
A rendezvény reggel nyolc órakor vette kezdetét az iskola tankonyháján. Itt Széher Korinna gyakorlati oktatásvezető köszöntötte a megjelent versenyzőket és a munkahelyek képviselőit. Majd Várvölgyi Attila gyakorlati instrukciói után megkezdődött a háromórás főzés.
Az elkészült ételeket a képzőhelyek képviselői zsűrizték Várvölgyi Attila elnökletével.
Az ünnepélyes díjátadóra az iskola dísztermében került sor 12 órai kezdettel, melyet Molnár Kálmánné szakmai igazgatóhelyettes nyitott meg.
Az ünnepséget Trexler Krisztina tanárnő és osztálya szervezte meg. Az ajándékok és díjak csomagolását Varga Márkné tanulóival készítette el. A terítés és díszítés Balogh Gyula és a tanulói munkáját dícséri.
Az eredményhirdetés előtt Tóth Gábor a Portobello Wellness & Yacht Hotel képviseletében minden résztvevőnek egy kétszemélyes wellnessbelépőt ajánlott fel, valamint az összes résztvevő egy ajándékbögrét is hazavihetett.
Az első három helyen felül „A jövő szakácsa” különdíjban részesült Gyulavári Patrik (2/10V1), melyet Decsi Attila, a Mediterraneo Vendégfogadó vezetőjétől vehetett át.
Az első három helyezettnek Molnár Kálmánné nyújtotta át a díjakat.

Helyezések:
3. hely: Gyulavári Patrik
2. hely: Bartos Bianka (2/10V1)
1. hely: Román Milán (3/11V2)

A vándorkupát Nagy Levente, a tavalyi győztes adta tovább az idei verseny nyertesének.

Felkészítő munkahelyek és képviselőik:
Don Pepe (Bódy Roland)
Mediterraneo (Decsi Attila)
Öreg Halász Hotel és Étterem Tát (Csillag Csaba)
Portobello Hotel (Tóth Gábor)
Prímás Pince Étterem (Vígh László)
Spejz Étterem (Simonics Ferenc)

Galéria: