Hetedik Hagelmayer-emlékünnepség

2018. november 16-án rendezte meg az iskola a már több év hagyományra visszatekintő Hagelmayer-emlékünnepséget. Hagelmayer István, az Állami Számvevőszék első elnöke az iskola egyik jogelődjében, az Esztergomi Közgazdasági Technikumban érettségizett 1952-ben, és november 7-én lett volna 85 éves.
A megjelent vendégeket –az egykori osztálytársakat, családtagokat és az iskola képviselőit- Mester Bence 10/C osztályos tanuló köszöntötte.
Majd felkérte Kondrád Gábor igazgatóhelyettest a rendezvény megnyitó beszédének megtartására.
Az osztálytársi köszöntő elhangzását követően Császár Renáta tanárnő, az esemény szervezője szintén üdvözölte a megjelent vendégeket.
Beszédében kiemelte az osztály egy életen keresztül tartó összetartását és hűségét.
Az ünnepi előadás fénypontjaként a tanárnő a diákokkal és Kovács Árpád tanár úrral közösen Babits Mihály: Jónás könyve című művét adták elő.
Ezt követően egy egy diasorozattal emlékeztek meg a jelenlevők az eddigi találkozóról.
Az ünnepség lezárásaként az iskola képviseletében Császár Renáta és Kondrád Gábor koszorúzta meg a Hagelmayer-emléktáblát. Az osztálytársak részéről Szendy József, a hozzátartozók közül özvegy Hagelmayer Istvánné helyezték el koszorúikat.
A műsorban résztvevő diákok: Csoma Debóra (9/V2), Csoma Dzsessica (12/C), Steiner Alexandra (12/A), Molnár Bence (10/C), Uracs Bertold (10/C)