Ismét Fenntarthatósági Témahét iskolánkban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a PontVelem Nonprofit Kft. a 2015/2016-os tanév során hirdette meg első alkalommal a Fenntarthatósági Témahetet. Iskolánk a tavalyi tanév után már másodszor csatlakozott a rendezvénysorozathoz 2019.március 26 és 29. között a Természettudományi Munkaközösség szervezésében.
A témahét főkoordinátora Motesiczkiné Szabó Erika munkaközösség-vezető volt. A mintegy 1 hónapos előkészítést igénylő programsorozatban részt vett rajta kívül Juhászné Bogár Mária, Kacska Bernadett (Gazdasági Munkaközösség), Máté Tünde, Hunyadi Balázs, Mekler Sándor és Péter Vilmos.
A 9. és 10. évfolyamos szakgimnáziumi és szakközépiskolai osztályokból összesen mintegy 180 tanulót vontunk be a fenntartható közlekedés témakörével foglalkozó interaktív foglalkozásokba.
A matematika órákon a diákok csoportokat alkotva egy-egy autótípus hosszútávú fenntartási és környezetterhelési költségeit számolták ki összehasonlítva a hagyományos belsőégésű motoros, hibrid és tisztán elektromos járműveket.
Az informatika órákon a tanulók az autózás történetéről, az elektromos autózás kérdésköréről, valamint az alternatív üzemanyagokról készítettek prezentációkat és előszóval kísérve mutatták be azokat.
A természetismeret órákon került sor az EMMI által összeállított prezentációk megtekintésére és megvitatására, valamint a tesztfeladatok megoldására.
A díszteremben a diákok Kacska Bernadett és Hunyadi Balázs előadásait hallgathatták meg a fenntartható közlekedés témakörében.
A fizika órákon a résztvevők az egyéni és vállalati közlekedés illetve szállítmányozás költségeit és fenntarthatósági vonatkozásait vizsgálták és elemezték.
A tanulók visszajelzése szerint a témahét sikeres volt, és a tervek szerint jövőre is megrendezésre kerül.