Idegen nyelvi szövegértés verseny Tatabányán

2019. március 29-én rendezte meg a TSZC Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a már 16 éves hagyományra visszatekintő Olvasás és Szövegértés Idegen Nyelven elnevezésű versenyt.
A Tatabányai Szakképzési Centrum meghívott tagintézményeiből mintegy 100 tanuló vett részt a kétfordulós versenyen német és angol nyelvből, utóbbi idegen nyelvből iskolánk diákjai is.
A megyeszékhelyen zajló megmérettetés a tanulóknak egy előre megküldött, idegen nyelvű rövidített regény megértését tesztelte.
Az első fordulóban a feladatlapokon többek között felelet-választó, szöveg kiegészítő, igaz-hamis eldöntendő feladatok voltak az események sorrendjére vonatkozó kérdéseken felül.
A második forduló feladatlapját szómagyarázat, véleményalkotás, szövegalkotás idegen nyelven, ok-okozati viszonyok magyarázatai, valamint a szereplőkre vonatkozó kérdések alkották.

Felkészítő és kísérőtanárok: Császár Renáta, Fekete Tímea, Jámbor Szilvia, Marczaliné Márkus Gabriella, Rácz Ildikó és Kovács Árpád
Tanulók, helyezések, pontszámok: 46. hely: Göndöc Mónika (43. pont), 48.: Helle Zsuzsa (40.), 54. Csernyánszky Attila (28), 55. Guhn Mercédesz (19)

Fotók: Mikes Kelemen Facebook