Szakmák éjszakája negyedszer

2019. április 12-én este hat órakor vette kezdetét a Szakmák Éjszakája országos szakmaválasztást segítő program, melyhez iskolánk is csatlakozott.
A negyedik alkalommal meghirdetett négyórás eseményen az iskola által oktatott szakmákkal ismerkedhettek meg az idelátogatók, játékos, interaktív formában. A program során az iskola teljes területet felhasználtuk a képzési kínálat bemutatására.
A rendezvény vendége volt Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Szerencsés László, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A Tatabányai Szakképzési Centrumot Meszes Balázs szakmai főigazgató-helyettes képviselte.
A földszinten a Szakács, Pincér, Vendéglátásszervező (Lánglovagok-flambírozás, Terülj-terülj asztalkám!, Rázzunk egyet!, Süssünk-főzzünk finomat! foglalkozások), valamint a Kereskedő-Eladó (Legyél te is kasszás!) szakmák mutatkoztak be.
Az első emeleten az Irodai titkár (Menetlevél-Protokoll), a Turisztikai-szervező, értékesítő (Művelődéstörténeti kvíz) szakmákat muttattuk be. A Miből készül?  élelmiszerismereti foglalkozás a Pincér, Cukrász, Szakács és Vendéglátásszervező szakmákhoz is kötődött.
A Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakma is bemutatkozott. (Logisztikus leszek). Emellett lehetősége nyílt az aulában hűtőmágnest is készíteniük az idelátogatóknak.
A harmadik szinten ismerkedhettek meg a látogatók a Turisztikai szervező, értékesítő (Turizmustra) és Pénzügyi és számviteli ügyintéző (A pénz beszél) szakképesítésekkel.
Az egyes szakképesítésekhez tartozó angol nyelvi foglalkozások is várták a vendégeket.
A Kereskedő, Vendéglátásszervező, Irodai titkár szakmákhoz kapcsolódó adminisztráció (Az irat útja) is ezen a szinten került bemutatásra, mely a titkárok esetében Gép-Elek foglalkozással bővült.
A vendégeknek lehetősége volt bővebben megismerni a Diákönkormányzat előadásában az iskolát, valamint játékos rejtvényfejtésre is (anagramma).