A Digitális Témahét iskolai programjai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2015/2016-os tanévben hirdette meg először a Digitális Témahetet, iskolánk is ekkor szervezte meg első alkalommal. A témahét szakmai felelőse az Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK).
Az idei tanévben április 8. és 12. között megrendezett országos rendezvénysorozat célja, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl más tantárgyakhoz is szervesen kapcsolódjon.
Az iskolánknál második alkalommal megszervezett programsorozat a hét elején, Herczegné Dr. Takács Katalin bírónő előadásával indult, aki az internetes zaklatás témájába tartott színvonalas előadást.
Ezt követte Szendrei Csilla tanárnő megnyitásával a Searching … című film megtekintése a díszteremben, melynek hatásait iskolánk tanárával és pszichológusával, Rácz Ildikó kolléganővel beszélhették meg a résztvevő diákok.
Dánielné Pintér Mária, iskolánk egykori gazdasági szaktanára elsőként a házi pénztár gyakorlatáról, használatáról tartott tanórajellegű foglalkozást. Majd az előadás második részében a vállalkozásokhoz kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatok, eljárások bemutatásával, és szakmai tapasztalatainak átadásával igyekezett ösztönözni, inspirálni a 12. évfolyamos közgazdaság szakmacsoportban tanuló diákjainkat. Az előadás kérdezz-felelek beszélgetéssel zárult.
A Szakmák Éjszakája délelőttjén további vendégelőadóként iskolánkba érkezett az Esztergomi Rendőkapitányság Hivatalvezetője, Lábos Anikó c. rendőr őrnagy. Az előadó a végzős, ügyvitel szakos diákjainknak az elektronikus iratkezelésről tartott színvonalas tájékoztatást.
Őt követték iskolánk egykori tanítványai, Kara Zoltán és Di Giovanni Orsolya az Unit Credit Bank-ból. Ők szakmai tapasztalataikról, az életpályájuk alatt folyamatosan előrehaladó digitalizációról tartottak előadást szintén az utolsó éves közgazdaság szakososoknak.
A Digitális Témahéten megtartott foglalkozások rendkívül magas színvonalúak voltak, köszönhetően a felkészült és gyakorlatias előadást tartó vendégelőadóknak.
A programsorozat főszervezői: Fekete Tímea, Kacska Bernadett, Rácz Ildikó, Pappné Gömöri Marianna és Szendrei Csilla.