Harmadik Balassa Suli Chef verseny

Az idei tanévben 2019. november 26-án került megrendezésre immár harmadik alkalommal a Balassa Suli Chef verseny az Európai Szakképzési Hét keretében.
A reggel 8 órakor kezdődő főzőversenyen az eddigi hagyományoknak megfelelően 10. és 11. évfolyamos szakácstanulóink versenyeztek az iskola tankonyháján.
Az eddigiekhez híven felkészítőik és egyben a zsűritagok gyakorlati munkahelyeik képviselői voltak.
Ebben az évben a Mediterraneo Vendégfogadó, a Prímás Pince Étterem, a Szent Adalbert Étterem, a Don Pepe Étterem, a Rózsakert Étterem és a Bali Art Café nevezte be a tanulókat a megmérettetésre. A zsűri elnöke ismét Várvölgyi Attila, az ötletgazda szakoktató volt.
A szakácsjelöltek az idei tanévben is egy kétfogásos menü elkészítését kapták feladatul (hideg vagy meleg előétel és főétel), ezúttal az egyiknél kötelezően sütőtök, tökmag vagy tökmagolaj felhasználásával. Innét az idei verseny mottója: TÖKéletes TÖKételes.
A főzés nyolc órakor vette kezdetét. Előtte Széher Korinna gyakorlati oktatásvezető köszöntötte a megjelent versenyzőket és a munkahelyek képviselőit. Majd Szepesi Márta igazgató asszony szavai nyitották meg a versenyt. Várvölgyi Attila gyakorlati instrukciói után megkezdődött a háromórás főzés.
Ezt követően az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra az iskola dísztermében került sor, melyet Szepesi Márta nyitott meg. Itt Várvölgyi Attila köszönte meg beszédében a munkahelyeknek a versenyzők felkészítését és egyben átadta az iskola emléklapjait a tanulóknak és felkészítőiknek. Tóth Gábor a Portobello Wellness Yacht Hotel képviseletében minden résztvevőnek egy kétszemélyes wellnessbelépőt ajánlott fel.
Az első három helyezetten felül „A jövő szakácsa” különdíj is kiosztásra került. Az első helyezettnek Román Milán, a tavalyi győztes nyújtotta át a vándorserleget

I.helyezett: Bartos Bianka
II. helyezett: Árenadás Mónika
III. helyezett: Gyulavári Patrik
A jövő szakácsa: Bartos Bianka

A versenyfelhívást, a meghívókat, az okleveleket és egyéb dokumentumokat Trexler Krisztina osztálya készítette el. Az értékes ajándékok díszcsomagolása a kereskedelmi ágazat diákjainak és Vargáné Brinkusz Erikának köszönhető. A terem feldíszítését Szekeres Gabriella és Balogh Gyula pincér tanulói végezték.