Újra Pénz7 iskolánkban

Iskolánk a tanév rendjébe épülése óta, negyedik éve vesz részt a Pénz7–Pénzügyi és Vállalkozói Témahét országos rendezvénysorozatban.
A program célja felhívni a figyelmet a pénzügyi tudatosság, alapismeretek és kultúra fejlesztésének fontosságára az általános és középiskolás korosztály körében. Ekkor a résztvevő diákok a rendhagyó tanórák keretében meghívott, külsős gazdasági szakemberek segítségével interaktív, gyakorlatorientált tananyagokat dolgoznak fel.
Az idei tanévben március 2. és 6. között megszervezett témahéten a pénzügyi biztonság keretében a Biztosítások, illetve a Korszerű pénzkezelés – Digitális biztonság tananyagot dolgozták fel diákjaink.
Előbbi témában a főszervező tanárnő Pappné Gömöri Mariann és Kun Tímea pénzügyi önkéntes tartottak interaktív órákat a 10/B és 10/C osztálynak.
Utóbbi témakörben Kacska Bernadett Giovanni Orsolyával közösen a 10/A osztály közgazdaság csoportos tanulóival bonyolította le a két tanórás programot.
Idén első alkalommal Szalóczyné Tóth Marianna tanárnő iskolai gépírás versenyt is szervezett a 11-13. évfolyamos, ügyviteli tantárgyakat tanulók részére a Pénz7-en.
A verseny eredménye:
1. hely: Flórián Máté (5/13/PSZÜ)
2. hely: Boros Fruzsina (11/B)
3. hely: Szarka Bianka (5/13/PÜ)