Szakács szakma SZVK munkáltatóknak (komplex vizsga)

Szakács

megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

 

AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

 

A szakképesítés azonosító száma: 34 811 04

Szakképesítés megnevezése: Szakács

Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 3

 

Gyakorlati vizsgatevékenység

 

 A) A vizsgafeladat megnevezése: ételkészítési alapfeladatok

A vizsgafeladat ismertetése: A vételezési jegy alapján leves, köret, főzelék, saláta ételcsoportokból kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban.

A vizsgafeladat időtartama: 120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 57 %

 

B) A vizsgafeladat megnevezése: ételkészítés

A vizsgafeladat ismertetése: A vételezési jegy alapján két étel elkészítése (meleg előétel vagy főétel és befejező fogás, lehetőség szerint korszerű konyhatechnológia alkalmazásával), és tálalása minimum három adagban.

A vizsgafeladat időtartama: 120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 43 %

 

A vizsgafeladat időtartama: 240 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 %